Dykkursinformation Mariestads dykarklubb 2017

Dykkursinformation Mariestads dykarklubb 2017

Hej!

 

Här kommer information om Mariestads dykarklubbs nybörjarkurs i dykning! 

Kursen omfattar 7-8 tillfällen, och startar troligen må XX/1 2017. Ett mera precist schema kommer ett par veckor före kursstart, men räkna med att teoripassen kommer att ske i klubbens lokal på Hamngatan i Mariestad på måndagskvällar 18:00-19:30. De praktiska övningarna gör vi på badhuset just efter teoripasset, dvs på måndagar kl. 20:00-22:00. För att få gå kursen ska man fylla minst 15 år kursstartsåret, vara simkunnig samt göra en godkänd dykmedicinsk självdeklaration (blankett för detta tillhandahåller vi vid kursstart).

Kursen resulterar i ett s.k. enstjärnigt CMAS-certifikat (http://www.cmas.org/). Det är giltigt i hela världen, livet ut och ger dig rätt att dyka till max 20 meters djup. Kursens teori avslutas med en skrivning i april. I maj återstår sedan dels en heldag i Vättern, dels ett dykläger (fre-sön) vid Gullmarsfjorden, då vi gör alla de övningar vi har tränat på i öppet vatten.

Kursen kostar 4000 kr. Då ingår studiematerial, lån av dykutrustning (ej dräkt), dykförsäkring, medlemskap i Mariestads dykarklubb (MDK, https://www.mariestadsdykarklubb.se/) och Svenska sportdykarförbundet (SSDF, http://iof3.idrottonline.se/SvenskaSportdykarforbundet/) samt fria luftfyllningar i MDK hela 2017/ (ord. pris ca 100 kr för icke medlemmar/fyllning).

 

 

UTRUSTNING

Det vore bra om du skaffar cyklop, snorkel och fenor före kursstart. Dessa utrustningsdetaljer finns i värsta fall att låna av klubben, men det kan då bli lite si och så med passformen. Dykboden i Götene (http://www.dykboden.se/), Dykning.net (http://www.dykning.net/) i Fjugesta och Dykmagasinet i Karlstad (http://www.dykmagasinet.se/shop/) säljer startpaket till bra priser där det du behöver för bassängträningen ingår.  

Till kursens utedyk i vår behövs dock också en dräkt! Klubben har fyra våtdräkter för uthyrning under kurstiden (till en kostnad om 500 kr), men avgjort bäst är om du i början av kursen själv köper en. Det finns en uppsjö av olika dräkttyper, och vi kommer prata mycket om detta vid de första lektionerna (det finns begagnade våtdräkter för 500 kr och nya torrdräkter för 25 000 kr). En begagnad torrdräkt kostar 2000-4000 kr. En ny, bra, våtdräkt 2000-3000 kr. Det finns mycket begagnat, också inom klubben.

 

Är det något du undrar över, så bara hör av dig.

 

Mvh

Daniel Larsson (0703-544 974), ordf. & kurssamordnare, Mariestads dk

Anders

Kommentarer är stängda.